Preokretom protiv direktnog konkurenta do šampionske titule

Danska ima novog prvaka

Preokretom protiv direktnog konkurenta do šampionske titule

Već neko vrijeme je bilo jasno da će se titula prvaka Danske vratiti u Herning. Ipak, morao ju je Midtjylland matematički potvrditi, a to se desilo u duelu sa direktnim konkurentom i starim prvakom Danske Kopenhagenom.

Sinoć je Midtjylland na svom stadionu u Herningu ugostio Kopenhagen u meču 32. kola danskog šampionata (play-off), slavio rezultatom 3:1 i četiri kola prije kraja sezone potvrdio titulu.

Ipak, bio je Midtjyllandu potreban preokret da bi slavlje moglo početi.

Kopenhagen ni u kom slučaju ne bi na noge Midtjyllandu došao sa bijelom zastavom, pa tako nije bilo ni sinoć.

Poveli su gosti u 22. minuti preko Daramyja, a rezultatom 0:1 se otišlo na odmor.

0:1 je stajalo na semaforu stadiona Midtjyllanda sve do 63. minute kada je Kaba s bijele tačke poravnao na 1:1, da bi u 79. minuti Dreyer pogodio za preokret.

Dvije minute kasnije je sve dileme oko pobjednika riječio Mabil postavivši konačnih 3:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi