Preostali golman napustio Chapecoense

Boeck otišao iz kluba

Preostali golman napustio Chapecoense

Midhat Šljivak

Ekipa Chapecoensea još uvijek se oporavlja od strašne tragedije u kojoj su život izgubili gotovo svi fudbaleri ovog tima.

Trojica su ostala živa u padu aviona u Kolumbiji, a nekoliko igrača je izbjeglo nesreću zahvaljujući činjenici da nisu bili u rosteru za meč protiv Atletico Nacionala.

S obzirom na to da je prvi golman Chapea Danilo preminuo u bolnici, te da je Jackson Follmann izgubio nogu u stravičnoj nesreći, preostala su dva golmana u ovom timu.

Iskusni Nivaldo, koji nije putovao u Kolumbiju, odlučio je da završi karijeru odmah nakon nesreće, a zbog rođendana na kobni put nije išao ni Marcelo Boeck.

Ovaj 32-godišnjak je ostao zbog rođendana kući i izbjegao je smrt, no iz kluba je odlučio otići već u januaru.

On je kao slobodan igrač napustio Chapecoense i potpisao je ugovor s ekipom Fortaleze.

Zvanično će Boeck postati član ovog tima od 1. januara, pa je sada Chape ostao bez golmana i moraće potražiti druge opcije.

Boeck je odigrao samo jednu sezonu u ovom timu, ali očigledno nakon nesreće nije više spreman da bude dio Chapecoensea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije