Prepoznajete li ga? Legenda Premijer lige BiH na treningu Veleža

Svojevremeno je bio najbolji igrač lige

Prepoznajete li ga? Legenda Premijer lige BiH na treningu Veleža

Zaboravili ste Alena Mešanovića? Mnogi su mišljenja da je bio jedan od najboljih fudbalera koji su igrali u Premijer ligi BiH. Njegov stil igre bio je poput poezije, mamio je pljesak i uzdahe gdje je god igrao, naročito u Željezničaru čiji navijači su mu smišljali i pjesme.

Ko zna kakvi bi sve klubovi danas bili u Mešanovićevom CV-u da je višak energije umjesto u kafanama trošio na treninzima. Toliko toga se pisalo o njegovom nesportskom životu. Uprkos svemu tome u fudbalu je trajao sve do 43. godine kada je trenirao i povremeno igrao za Omaziće iz Banovića.

S ovim klubom se u međuvremenu razišao, ali ostao je i dalje vezan za fudbal. Mešanovića smo 'uhvatili' danas u Mostaru kako u društvu Feđe Dudića promatra trening Veleža u kojem je jedno vrijeme igrao i njegov stariji sin Hamza.

Harizma je ostala ista, ali ne i imidž...

Top Komentari

bistrik87
sto mi se gadi ovo H poslijeratno, cuj Harizma
3 8
Make075
Majstor.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi