Alen Mešanović: Poklope li se neke stvari, napast ćemo prvo mjesto
Omazići su u svojoj debitantskoj sezoni ostvarili sjajan uspjeh osvojivši titulu jesenjeg prva 1. lige TK, a ukoliko se neke stvari poklope napasti će i ulazak u 2. ligu Federacije BiH.

Omazići igraju sjajno

Alen Mešanović: Poklope li se neke stvari, napast ćemo prvo mjesto

E. Oštraković

Prvoplasirana ekipa u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona, Omazići 1937, nalazi se na zasluženom odmoru, a u pogon će ponovo 30. januara kada je šef stručnog štaba, Alen Mešanović, zakazao prozivku.

"Početak priprema zakazali smo za 30. januar, mislim da ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo za izazove koji nam slijede u drugoj polusezoni. Što se tiče igračkog kadra, odlazaka ne bi trebalo biti obzirom da smo zadovoljni svim igračima koji su bili u kadru, a važno je napomenuti da smo sa petnaest igrača iznijeli prvu polusezonu. Kada su u pitanju dolasci cilj nam je dovesti tri igrača, nemamo potrebe za nekim pretjeranim mjenjanjem rostera, a to je praksa još od osnivanja kluba", rekao je Mešanović.

FK Omazići 1937 osnovan je 2016. godine i odmah u svojoj prvoj natjecateljskoj postao je prvak 3. lige Jug TK, a godinu nakon toga bili su prvaci 2. lige Jug TK te tako ekspresno došli do 1. lige Tuzlanskog kantona. Sada u debiju u 1. ligi TK postali su jesenji prvaci.

"Trenutno najveća preokupacija kluba je završetak izgradnje stadiona. Ovom prilikom zahvalio bi se sportskim prijateljima iz Poljica gospodinu Mosoroviću na korištenju komfora njihovog stadiona, te ukoliko bi stadion uspio biti gotov do ljeta uključili bi se u borbu za ulazak u 2.ligu sjever. Bez stadiona je sve besmisleno igrati.", rekao je pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

"Naravno tu je i jačanje finansijske strukture i osnivanje škole fudbala u najkraće vrijeme. Htio bih dodati da sam jako iznenađen organizacijom lige u kojoj trenutno igramo kao i sa par klubova, prije svega tu mislim na Rahić, Orahovicu, Doboj Istok, Tresnjevku, Ingram i Kikače. Ovdje ima sigurno dvadesetak igrača koji mogu igrati nivo ili čak dva nivoa iznad. Sve u svemu jako pristojna i jako zanimljiva liga", zaključio je strateg Omazića.

Ekipa Omazića piše jednu jako lijepu sportsku priču u posljednje 3 godine, a uskoro ćemo saznati da li će i po treći put zaredom uspjeti osvojiti titulu prvaka i plasirati se u viši rang.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi