Prešao 8000 km da gleda voljeni tim, a utakmica odgođena
Ipak, u Wiganu su odlučili da mu se "iskupe" prikladnim poklonom.

Peh navijača Wigana

Prešao 8000 km da gleda voljeni tim, a utakmica odgođena

Teme:

Preći 8000 kilometara kako bi gledali utakmicu omiljenog tima, samo kako bi saznali da je ista odgođena siguro nije zabavno, a upravo to se desilo jednom navijaču Wigana, Willu Jonesu iz Sjedinjenih Američkih Država.

Naime, širom Velike Britanije već nekoliko dana vladaju zaista loši vremenski uslovi. Snijeg i hladnoća su poremetili svakodnevni život na Otoku, pa tako i ugrozili odigravanje mnogobrojnih susreta.

Logično, veći broj susreta se odgađa u nižim rangovima fudbala gdje većina stadiona nema adekvatno grijanje terena, pa je i susret League One, trećeg ranga engleskog fudbala, između Wigana i Bristol Roversa koji je bio zakazan jučer, morao biti odgođen.

Teren na stadionu Bristol Roversa je bio potpuno zaleđen, pa nije bilo uslova za odigravanje meča, a to su bila jako loše vijesti za jednog navijača Wigana, Willa Jonesa.

Naime, ovaj simpetizer Wigana iz SAD-a je prešao 8000 kilometara kako bi uživo gledao omiljeni tim, samo kako bi doživio veliko razočarenje.

"Bio sam razočaran, ali od prošle sedmice sam znao da postoji šansa da će se odgoditi utakmica, tako da sam se pomalo i spremao za takav scenerij", izjavio je Jones, navijač Wigana iz Utaha.

Ipak, čini se da će Jones uspjeti pogledati jednu utakmicu Wigana, i to onu protiv Blackburna koja je na rasporedu narednog vikenda, a klub je odlučio da mu na toj utakmici njegov omiljeni igrač, Max Power, uruči dres voljenog kluba.

Kada je saznao za Jonesovu nevolju prvi čovjek Wigana David Sharpe mu je ponudio da dođe na trening i da se druži sa igračima, ali mladi Amerikanac nije bio u mogućnosti stići u kamp ekipe. Ipak, kako smo naveli, on će za vikend pristustvovati utakmici Wigana i Blackburna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi