Presedan! Boci Juniors dozvoljeno da igraju utakmicu sa zaraženim igračima!

Izgleda da su jači i od COVID-a

Presedan! Boci Juniors dozvoljeno da igraju utakmicu sa zaraženim igračima!

S. Grebović

Ovo je još jedan od dokaza da je Boca Juniors u Argentini i Latinskoj Americi zaista više od kluba.

Čak 2 igrača Boce Juniors bilo su pozitivna na koronavirus početkom ovog mjeseca, ali im je i pored toga dozvoljeno da odigraju susret Kopa Libertadores protiv Libertada u Paragvaju.

Svi pozitivni igrači su nakon dvosedmičnog karantina prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, ali su mnogi i nakon toga i dalje bili pozitivni na testu.

CONMEBOL je dozvolio Boci da može da putuje u Asunsion, a konačnu odluku dalo je i Ministarstvo zdravlja Paragvaja, pa je tako odobreno gigantu iz Buenos Airesa da prođe granicu i sa onima kod kojih je test na korona virus i dalje pozitivan.

Ova odluka ide uz obrazloženje Svjetske zdravstvene organizacije, da osoba koja je zaražena može da pređe granicu druge zemlje, ako je prošla karantinski period i više nema simptome. 

Ovo je izazvalo opravdan gnjev ekipe Libertada, koja je optužila CONMEBOL i Ministarstvo zdravlja Paragvaja da ne poštuju sopstvene protokole u kojima se kaže da oni koji su pozitivni na testu, ne mogu da igraju.

Očigledno da se Boca mnogo pita u krovnoj kući južnoameričkog fudbala i da je možda i jača od koronavirusa...

Top Komentari

JedanDevetDvaDva
Očigledno da se Boca mnogo pita u krovnoj kući južnoafričkog fudbala i da je možda i jača od koronavirusa... Cijeli život sam živio u laži misleći da je Boca iz Južne Amerike.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi