Igrača PSG-a sinoć iznijeli na nosilima, a Galtier je nakon meča već potvrdio užasne vijesti

Za njega je sezona završena

Igrača PSG-a sinoć iznijeli na nosilima, a Galtier je nakon meča već potvrdio užasne vijesti

Endin Čaušević

PSG je sinoć u velikom derbiju 25. kola francuske Ligue 1 na Veledromeu pobijedio Marseille sa 3:0 i demonstrirao svu svoju snagu. Ipak, nakon utakmice trener gostujućeg tima Christophe Galtier bio je zabrinut jer je za jednog njegovog igrača ove sezona završena.

PSG u Marseille nije doputovao u najboljoj formi nakon što su doživjeli nekoliko neočekivanih poraza. Međutim, iako su gosti bili bez Neymara na kraju su Lionel Messi i Kylian Mbappe na Veledromeu napravili pravi šou.

Messi i Mbappe odigrali su nevjerovatnu utakmicu i demonstrirali pravu fudbalsku lekciju navijačima i igračima Marseille.

Mbappe je utakmicu završio s dva gola i jednom asistencijom, dok je Messi s druge strane zabio jedan pogodak i upisao je dvije asistencije.

Međutim, nije baš sve sjajno počelo za PSG sinoć protiv Marseillea. Već u ranoj fazi utakmice Galtier je bio primoran da izvrši izmjenu nakon što se Presnel Kimpempe prilikom jedne akcije domaćih samo srušio na terenu.

Kimpembe se sprintom vraćao ka svom golu, a onda je samo pao i odmah zatražio izmjenu. Defanzivac PSG-a nije bio u stanju ni da sam napusti teren, te je na nosilima odnesen u svlačionici Parižana.

Oglasi

Odmah je bilo jasno da je povreda ozbiljnije prirode iako Kimpembe uopšte nije bio u nekom duelu, ali po njegovoj reakciji dalo se zaključiti da stvari uopšte nisu bezazlene.

O tome je pričao i Galtier nakon utakmice i nažalost potvrdio je tužne vijesti. Sezona za Kimpembea je već završena jer se radi o težoj povredi.

Galtier je kratko potvrdio da je već sada jasno da je Kimpembe izgubljen do kraja sezone iako će tek danas odraditi detaljne ljekarske preglede, ali doktorski tim PSG-a potvrdio je da će on van terena biti najmanje četiri mjeseca.

"Presnel Kimpembe će biti van terena do kraja sezone. Odmah smo imali utisak da se radi o dosta teškoj povredi", rekao je Galtier nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

To je još jedan težak udarac za PSG pred revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka u Minhenu protiv Bayerna koja očekuje ovaj klub iduće sedmice.

Pored već otpisanog Kimpembea upitni za meč protiv Bavaraca su još Neymar, Renato Sanches i Achraf Hakimi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi