Naredni gol Mbappea zlatnim slovima će ostati upisan u historiju PSG-a!
Mbappe uskoro postaje najbolji strijelac u historiji PSG-a.

A tek su mu 24 godine

Naredni gol Mbappea zlatnim slovima će ostati upisan u historiju PSG-a!

Eldar Ganibegović

PSG je sinoć na krilima Lionela Messija i Kyliana Mbappea savladao Marseille u derbiju Ligue 1. Glavna tema u Parizu je upravo Mbappe čiji će naredni gol ispisati historiju aktuelnog prvaka Francuske.

U okviru 25. kola francuske Ligue 1 PSG je sinoć kao gost s 0:3 savladao Marseille, ekipu našeg Seada Kolašinca.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu. Mbappe i Messi su postigli po gol u 25. i 29. minuti, a usput su jedan drugom i asistirali. Posao je završio Mbappe početkom drugog dijela na novu Messijevu asistenciju.

Mbappe je tako stigao do brojke od 200 golova u dresu PSG-a i njegov naredni gol će se zlatnim slovima upisati u historiju ovog kluba.

Naime, Mbappe se drugim golom protiv Marseillea izjednačio s Urugvajcem Edinsonom Cavanijem na prvom mjestu liste strijelaca u historiji PSG-a.

Oba fudbalera imaju po 200 golova. Mbappeu je za to trebalo 246 utakmica, čak 55 manje nego Edinsonu Cavaniju koji već odavno nije stanovnik Pariza.

Priliku da se izdvoji sam na vrhu ove liste Mbappe će imati četvrtog marta kada na Parku prinčeva sa svojim timom u 26. kolu dočekuje Nantes.

Inače, Nantesu je Mbappe postigao devet pogodaka u 12 susreta do sada i vrlo lako se može desiti da ovaj tim za nekoliko dana nakon Montpelliera, Dijona, Lyona, Marseillea, Lillea, Monaca i Metza postane osmi kojem je Mbappe postigao dvocifren broj golova. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iza Cavanija i Mbappea nalazi se Zlatan Ibrahimović sa 156 golova, a trocifreni broj pogodaka u dresu Parižana postigli su još Neymar (118), Pauleta (109) i Rochetau (100). 

Sedmi je Di Maria s 93 pogotka, zatim slijedi naš legendarni Safet Sušić s 85 pogodaka, a top 10 zatvaraju Rai (72 gola) i Bianchi (70). 

Top Komentari

makelele
Niko kao Pape gigant!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi