Hrgović pun optimizma, Radeljić nije krio zadovoljstvo zbog poziva

Medijske aktivnost bh. reprezentacije

Hrgović pun optimizma, Radeljić nije krio zadovoljstvo zbog poziva

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Ilidži po vodstvom novog selektora Sergeja Barbareza, gdje su i počele pripreme za dvije prijateljske utakmice u junu.

Naš nacionalni tim 3. juna gostuje u Newcastleu kod selekcije Engleske, a 9. juna u Empoliju gostujemo selekciji Italije. To će biti dvije jako jake provjere za jedan novi tim kojeg je okupio selektor Barbarez zajedno sa pomoćnicima.

Na Ilidži je danas drugi dan medijskih aktivnosti naše reprezentacije, a medijima su se obratili pomoćnik u stručnom štabu Mirko Hrgović i debitant u reprezentaciji Stjepan Radeljić.

"Što se tiče prvog dana, bilo je upoznavanje s ekipom, uvodni trening prošao u najboljem redu. Mali problema sa povredama im Vasilj i Džeko, ali i to ćemo srediti narednih dana, ostalo je sve dobro", rekao je Hrgović i dodao:

"Konstantno radim u fudbalu, a što se tiče reprezentacije, intezivno je bilo mjesec dana, razmišljamo o ove dvije utakmice. Dosta dobro sve funkcioniše, ima nas dosta, različitih mišljenja, što je jako dobro."

"Meni je uvijek drago kada je okupljanje reprezentacije, termin nije možda dobar, ali ovaj period odmora ide reprezentacije, svakako da je reprezentacija čast. Očekuju nas dva izazova. Naš plan je da jezgra reprezentacije bude konstantna, da se teško ulazi, ali i da se teško ispada."

Oglasi

Medijima se obratio i debitant u reprezentaciji, Stjepan Radeljić.

Stjepan Radeljić na press konferenciji

"Prvi put sam tu, sretan sam i želio bih se zahvaliti selektoru i direktoru, rado sam prihvati poziv. Odradili smo uvodni trening, upoznali smo se i spremamo se dalje za ove dvije utakmice", rekao je Radeljić i nastavio:

"Čekaju nas fantastične utakmice protiv velikih protivnika, jedva čekamo utakmicu protiv Engleske. Moramo se dobro spremiti i pokazati šta znamo."

Naš defanzivac je za kraj dodao:

"Ovo je sve šlag za tortu za mene nakon dobre klupske sezone. Kada vidimo kakvu ekipu ima Engleska, sigurno nas očekuje težak protivnik."

Top Komentari

pero98
Radeljic je zasluzio poziv i dobar transfer.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi