Tako se voli domovina - Povrijeđeni Amar Dedić došao na okupljanje reprezentacije BiH!

Nije džaba ljubimac navijača

Tako se voli domovina - Povrijeđeni Amar Dedić došao na okupljanje reprezentacije BiH!

Esmer Oštraković, foto: Haris Zilić

Fudbaler Salzburga Amar Dedić iako povrijeđen stigao je u kamp reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On neće konkurisati za naredne dvije utakmice, ali je odlučio da želi da bude sa ekipom, te je došao da pruži podršku svojim saigračima u reprezentaciji.

Oglasili su se i iz saveza, te su potvrdili da je Dedić stigao na okupljanje i da je uputio riječi podrške saigračima, ali i stručnom štabu. Osim toga Dedić je stisnuo zube i lagano trenira, ali naravno teško je očekivati da će igrati na utakmicama protiv Engleske i Italije.

"Iako zbog povrede ne konkuriše za predstojeće prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije, Amar Dedić je došao u kamp reprezentacije da podrži saigrače i novi stručni štab", piše na zvaničnoj stranici Saveza.

View this post on Instagram

A post shared by Nogometni/Fudbalski savez BiH (@nfsbih_official)

Oglasi

Dedić se povrijedio upravo igrajući za reprezentaciju i tu utakmici baraža za EURO 2024.

Reprezentativci naše zemlje obavili su i trening, a ono što je svakako dobra vijest je da svi treniraju.

Rade Krunić bio je također u hotelu gdje se javio selektoru, ali ni on neće nastupiti na prijateljskim utakmicama zbog povrede.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina će u ponedjeljak odmjeriti snage sa reprezentacijom Engleske dok će šest dana kasnije igrati sa Italijom.

Dedić se nalazi pred transferom karijere

Amar Dedić je i ove sezone imao nekoliko sjajnih nastupa u dresu Red Bull Salzburga zbog čega je dobio i kapitensku traku u ovoj ekipi što je najbolji pokazatelj o kakvom igraču se radi iako ima tek 21 godinu.

Oglasi

On je skoro dva mjeseca van terena zbog povrede, ali naravno očekuje se da bude spreman za novu sezonu.

Kako stvari stoje on broji svoje posljednje dane u Salzburgu, a nekoliko klubova zainteresirano je za njegove usluge.

La Gazzetta dello Sport tvrdi da je Dedić na listi mogućih pojačanja Intera i da bi bh. fudbaler mogao da dođe na Giuseppe Meazzu ukoliko Denzel Dumfries odluči da napusti obaj italijanski klub.

Dedić ima ugovor sa Red Bull Salzburgom do ljeta 2027. godine, no ukoliko dođe odgovarajuća ponuda teško da će ga austrijski klub zadržati. Također, poziv kluba poput Intera teško se odbija i sigurno da bi bilo sjajno vidjeti našeg reprezentativca u dresu tog tima.

Top Komentari

*p!p!t@*
Barba lagano stvara kult repke
2 0
BoSniaN_BuLL
Ove sledece utakmice kao na evropskom prventsvu a te reprezentacije vise otvaraju u defanzivi nego druge reprezentacije, osim italija i njemacka ali bolje se moze zabiti vecim reprezentacijama nego malim! Koje utakmice cekaju, za uzivati! !Bosna & Hercegovina!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi