Šikalo presudio Željezničaru, odluka o finalisti pada na Grbavici!

Minimalna pobjeda Veleža

Šikalo presudio Željezničaru, odluka o finalisti pada na Grbavici!

Esmer Oštraković, foto: Admin Čaušević

Prvu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u Mostaru su odigrali Velež i Željezničar, a domaća ekipa ostvarila je minimalnu pobjedu od 1:0.

Krenulo je velikom prilikom za goste. Igrala se peta minuta kada je Štilić pronašao Santosa a ovaj je izašao sam pred Hadžikića koji fenomenalno brani njegov udarac.

Dvije minute kasnije viđen je jedini gol na ovoj utakmici. Anđušić je sebi tražio prostor za udarac, Šikalo je sve dobro pratio i na kraju dobro pogodio.

Vehabović je u 11. minuti izveo korner, Bender je loše procijenio let lopte, ali na njegovu sreću lopta je bila previsoka za Haskića.

U 18. minuti novi pokušaj Haskića. Probao je napadač Veleža sa nekih 25 metara, ali lopta ide daleko od gola Željezničara.

Šehić je u 31. minuti pronašao Štilića koji šutira sa 16 metara, ali je njegov udarac blokiran, te je prilika propala.

Oglasi

Drina je minut kasnije šutirao, ali su gosti dobili samo korner. Nakon kornera šutira Santos, ali golman Veleža je ponovo bio fenomenalan.

Igrala se 35. minuta kada je Vehabović jako dobro centrirao, glavom je pokušao Haskić, ali je njegov šut u posljednji trenutak blokiran.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika, te se na odmor otišlo pri vodstvu domaće ekipe, a otvaranje drugog poluvremena nije ponudilo mnogo.

Jako loše drugo poluvrijeme pružili su fudbaleri obje ekipe. Igrala se 73. minuta kada je viđena dobra kontra domaćih, ali je Anđušić sve upropastio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice nije viđena niti jedna ozbiljnija prilika, iako se očekivalo da Željezničar pokuša doći do poravnanja.

Uprkos pobjedi Veleža jasno je da ništa nije gotovo i da će odluka o putniku u finale pasti u revašnu koji se igra na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Bravo ljubavi moja ! Bravo Red Army, bravo Rođeni ! Opet smo dokazali ko smo. 50-60 navijaca Želje, na tribinama zajedno sa nama, niko im ruzne rijeci nije rekao, specijalci nisu ni bili potrebni. Svi na Grbavicu ! Kup je naš !
6 0
papagaj
11 plavih ratnika i pomest ove jadove u dolini
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti