Damjanović: Nemamo šta izgubiti protiv Zrinjskog, ali mnogo toga možemo dobiti
Zeničani očekuju spektakl u četvrtak, kada na Bilino polje stiže aktuelni prvak BiH, osvajač Kupa i učesnik grupne faze Konferencijske lige

Press u NK Čelik pred duel 1/16 finala Kupa BiH

Damjanović: Nemamo šta izgubiti protiv Zrinjskog, ali mnogo toga možemo dobiti

Nogometaši Čelika u četvrtak će na Bilinom polju u okviru 1/16 finala Kupa BiH dočekati aktualnog prvaka BiH i osvajača Kupa ekipu mostarskog Zrinjskog. Sigurno da će to biti praznik nogometa u Zenici, te se očekuje još jedan spektakl na zeničkom hramu nogometa.

Interes za ovu utakmicu je veliki, a danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija uoči ove utakmice, gdje su se prisutnim medijima obratili, generalni direktor Emir Ćerim, šef stručnog štaba Dario Damjanović, te najbolji strijelac u ovoj sezoni Anes Mašić.

Generalni direktor kazao je nešto više o samim pripremama za ovaj meč, koji će privući veliki broj navijača.

„NK Čelik je vratio 658.000 KM duga koji je naslijedio od prethodnih Upravnih odbora što je sigurno veliki korak za nas i klub. Naš cilj je stabilizacija kluba i vraćanje u legalno poslovanje i pred kraj smo da odblokiramo račun. Sve što smo dobili od Grada I kantona prethodnih godina smo sredstva usmjerili na dugovanja, a ne na tekuće obaveze. Veoma je bitno da protiv Zrinjskog sa dobrom posjetom finansijski zatvorimo ovu godinu i mirno uđemo u narednu godinu. Pozivam navijače da ispune tribine i budu nam vjetar u leđa kupovinom ulaznica jer na Bilino polje dolazi najbolji tim u ligi. Očekujemo i da navijači posjete naš Fan shop u velikom broju što je bilo nezamislivo u prethodnim godinama. Nadam se velikom spektaklu uz fer i korektno navijanje s tribina”, kazao je Ćerim.

Šef stručnog štaba najavio je duel protiv aktualnog prvaka naše zemlje

„Drago mi je što sam u ovom klubu što je sve i svašta proživio u proteklim godinama. Svjesni smo ko nam dolazi, to je najorganiziraniji i najbolji klub u državi. Pokušat ćemo im se dobro suprotstaviti, dat ćemo sve od sebe uz pomoć naših navijača. Imamo dosta rovitih igrača, nadam se da će svi biti spremni i da ćemo odigrati jednu mušku utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Svi su u službi kluba i vjerujem da će svi dati maksimum u četvrtak, bez obzira ko dobije priliku za nastup. Znamo ko je Zrinjski I Bilbija u napadu, ali i ostali igrači. Mi nemamo kvalitetu koja je dostojna protivniku, ali sjećate se utakmice protiv Sarajeva prošle sezone. Mi nemamo šta puno izgubiti, možemo samo dobiti”, kazao je Damjanović.

Napadač Zeničana je u prošlosti nosio dres Zrinjskog, te zna o kakvoj kvalitetnoj ekipi je riječ.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

„Igrao sam za Zrinjski i bila je to privilegija i čast, trebamo biti svjesni ko nam dolazi i da neće biti lako. Mogu nas kazniti iz najmanje pogreške, moramo biti koncentrisani cijeli meč I pokušati dati svoj maksimum pa vidjeti dokle će nas do dovesti”, kazao je Mašić.

Utakmica između Čelika i Zrinjskog na programu je u četvrtak od 18 sati na Bilinom polju, te se očekuje pravi spektakl. Svoj dolazak su najavili i gostujući navijači, tako da će sve četiri tribine stadiona biti otvorene za ovaj meč.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Sa srečom likČe...
2 0
Convict
Naprijed Celik samo naprijed....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti