Rendulić ispoštovao protokol, Varešanović nije!

Nakon pobjede Zrinjskog

Rendulić ispoštovao protokol, Varešanović nije!

Esmer Oštraković

Derbi utakmica između Sarajeva i Zrinjskog odigrana na stadionu Rođeni u Mostaru završena je pobjedom gostujuće ekipe od 0:2.

Iako su se u Sarajevu nadali pozitivnom ishodu na ovom susretu, na kraju nezadovoljni idu nazad u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Zadovoljan igrom svojih fudbalera, ali i pobjedom protiv Sarajeva bio je trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić.

"Prije svega hvala na čestitkama. Zaista kvalitetno odrađena utakmica. Odmah smo pokazali da nas zanima pobjeda i tri boda. Ušli smo agresivno i ovo je više nego zaslužena pobjeda. Sarajevo nije imalo niti jednu šansu, a to govori sve. Kada pobjedite 2:0, onda ne treba pričati o posjedu lopt", rekao je Rendulić.

Mirza Varešanović nažalost nije bio raspoložen za izjavu, te je odmah otišao u svlačionicu.

Kada je riječ o samoj utakmici, Sarajevo je upisalo poraz od Zrinjskog. Prvak Bosne i Hercegovine bio je prejak za tim iz glavnog grada naše zemlje.

Oglasi

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše lijep fudbal. Sarajevo je imalo posjed lopte, ali ništa tim Mirze Varešanovića nije napravio u fazi napada.

Nemanja Bilbija se izborio za loptu na 20-ak metara od gola, proslijedio ju je do Marija Tičinovića koji spektakularnim udarcem iskosa s lijeve strane pogađa mrežu Šahinovića za prednost Zrinjskog od 1:0.

Drugi gol gosti su postigli u 73. minuti. Tičinović ovog puta ubacuje s lijeve strane, Šahinović loše procjenjuje let lopte, a na pravom mjestu je Nemanja Bilbija za prednost Plemića od 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pokušalo je Sarajevo da se vrati u meč. Mirza Varešanović je napravio određene izmjene, no Bordo tim je bio poprilično nemoćan i poražen je u ovom susretu.

Novi je ovo udarac za sarajevski tim koji igra sezonu za zaborav i navijači ovog kluba sigurno će biti veoma bijesni zbog svega.

Top Komentari

nakopitam
HahahahahahHahahhaha Ne valja Prosinecki koji je bio prihvatio uslove ali je nekakav pekar runda objasnio starleti mirvahu da treba zaposliti varesanovica i ove njegove kerove
2 1
nakopitam
Prepo se hordica hahahahahhahahahahah
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi