Pretpioniri Želje prvaci nakon pobjede nad Sport Preventom

Plavi u finalu savladali ekipu iz Bugojna

Pretpioniri Želje prvaci nakon pobjede nad Sport Preventom

Endin Čaušević

Pretpioniri FK Željezničar osvojili su titulu prvaka Federacije Bosne i Hercegovine.

Željezničar je danas u finalnoj utakmici završnog turnira koji se igrao u Sarajevu bio bolji od ekipe Sport Preventa iz Bugojna sa rezultatom 3:1.

Gosti iz Bugojna prvi su stili do vodstva, ali je Željezničar u drugom poluvremenu zaigrao mnogo bolje te je na kraju stigao do preokreta i titule.

Završni turnir igrao se protekla dva dana na terenima stadiona Koševo, a na turniru su učestvovali prvaci iz deset kantona FBiH, te je ovim turnirom završena sezona u predpionirskoj konkurenciji.

Treće mjesto pripalo je ekipi Širokog Brijega koja je nakon penala bila bolja od Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

Na turniru u Sarajevu, pored Sport Preventa iz Bugojna i Željezničara, učestvovali su još: HNK Orašje, NK Podgrmeč, FK Kolina, FK Rudar Breza, FK Sloboda, NK Široki Brijeg, NK Troglav i HŠK Zrinjski.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi