Pretplatili se na 2-1: Željo savladao Olimpiju

"Igraj fudbal, živi život"

Pretplatili se na 2-1: Željo savladao Olimpiju

E. Škorić

Željezničar je na turniru "Igraj fudbal, živi život" na Otoci sa 2:1 savladao Olimpiju.

Nakon pobjede nad Partizanom (2:1), mladi igrači Željezničara bili su bolji i od Olimpije u drugom kolu Međunarodnog turnira G-Drive U-17. 

Početak utakmice protekao je bez većih uzbuđenja. Imale su obje ekipe po jedan dobar pokušaj, no golmani su bili sigurni, da bi Željo ipak do kraja prvog dijela došao do gola.

Golman Olimpije je napravio veliku grešku, a sve to iskoristio Dženan Osmanović i pogodio za 1:0.

U nastavku utakmice Željezničar je još jednim golom riješio pitanje pobjednika i upisao drugu pobjedu. Strijelac za 2:0 bio je Alen Nuhanović, a sve što su gosti iz Ljubljane uspjeli je pogodak Adama Jakupovića iz penala.

Treba istaći da je u 20. minuti jedan igrač Olimpije dobio crveni karton, odnosno drugi žuti karton zbog prigovora, što je izazvalo salvu negodovanja na gostujućoj klupi, pošto su i dan ranije dobili crveni karton.

"Nema smisla, pređemo 800 kilometara da se sudije iživljavaju na nama", komentari su sa klupe Slovenaca.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi