Željini kadeti preokretom do nove pobjede

Plavi bolji od Spartaka

Željini kadeti preokretom do nove pobjede

Mladi fudbaleri Željezničara su danas savladali Spartak iz Subotice rezultatom 4:2 u okviru 2. kola grupe C Turnira prijateljstva, koji se igra u Bijeljini.

Željo je poveo sa 1:0 u 12. minuti golom Panjete, da bi samo tri minute nakon toga Žiža poravnao na 1:1. Igrao se 23. minut kada je Avdalović pogodio za vodstvo Spartaka od 2:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Plavi su do poravnanja na 2:2 stigli u 45. minuti golom Mulaomerovića, da bi nakon toga Mujić u 48. i 60. minuti donio Željezničaru novu pobjedu na ovom turniru.

Željini kadeti su jučer savladali Dinamo sa 3:2, pa sada imaju maksimalnih šest bodova i nalaze se na prvom mjestu grupe C bodovno poravnati sa OFK Beogradom. Upravo će ova dva kluba sutra odmjeriti snage u međusobnom duelu za prvo mjesto, a pobjednik grupe će izboriti plasman u polufinale ovog prestižnog turnira za djecu.

Turnir prijateljstva, grupa C:

Željezničar - Spartak 4:2 (1:2)

Stadion: Brodac. Prvi sudija: Aldin Sofić. Pomoćnici: Ajdin Barovija i Mirza Fetić. Delegat: Miroslav Mitrović.

Željezničar: 13 Muftić, 18 Cacan, 14 Sarajkić, 45 Kovačević, 19 Panjeta, 16 Džindo, 27 Mulamuratović, 17 Mujić, 7 Sojkić, 10 Šarić, 99 Aljić.

Rezerve: 1 Egho, 5 Vitlar, 88 Mujezinović, 23 Ramić, 55 Salanović, 3 Delić, 4 Islamović.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Spartak Subotica: 12 Guteša, 3 Lazić, 4 Čabrilo, 5 Cetina, 7 Molnar, 8 Jančić, 10 Žiža, 11 Božović, 14 Mikulić, 15 Dakić, 16 Avdalović.

Rezerve: 1 Stajković, 2 Budimir, 6 Bobić, 13 Kaurin, 17 Čobanski, 18 Stojanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi