Pretučeni navijači Širokog u Mostaru

Pretučeni navijači Širokog u Mostaru

E. Škorić

Iz Nogometnog kluba Široki Brijeg tvrde da je manja grupa njihovih navijača napadnuta i pretučena u subotu u Mostaru.

Iz Širokog Brijega su saopštili kako su navijači Zrinjskog napali gostujuće navijače po završetku subotnje utakmice koja je igrana Pod Bijelim Brijegom, a u kojoj su domaći nakon velikog preokreta slavili s 3:2.

"Po izlasku sa stadiona napali su ih navijači domaće momčadi. Po riječima svjedoka, skupina od tridesetak simpatizera Zrinjskog pretukla je sedam-osam naših navijača, što govori da je cilj bio zadati što teže povrede, na što brži i brutalniji način", piše u saopštenju bh. premijerligaša s Pecare.

"Sve se desilo samo desetak metara od stadiona i pitamo se gdje bila policija! S obzirom na važnost utakmice, blizinu Širokog i Mostara, te očekivano velik priliv navijača, zaista se ne možemo načuditi u najmanju ruku nonšalantnom odnosu MUP-a HNK", smatraju u Širokom.

Dvojici povrijeđenih navijača ukazana je pomoć u KB Mostar, a posjetili su ih Wagner i golman Luka Bilobrk u pratnji čelnih ljudi kluba.

"Na poluvremenu su naši navijači bili izloženi gađanju raznim predmetima, posebno sa gornje etaže tribine. Reakcija policije i redarske službe bila je nikakva ili blaga. Apeliramo na N/FS BiH da još jednom preispitaju svoju odluku, jer da nije bila na snazi možda bi se i ozbiljnije pristupilo sigurnosnom aspektu utakmice", poručuju iz Širokog Brijega.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.