Prevara od 40 miliona eura!
Prije godinu dana odlučio je da napusti Bocu Juniors i ode u daleku Kinu, a sve je pokušao uvjeriti da to ne radi samo zbog novca...

Tevez izigrao Kineze

Prevara od 40 miliona eura!

Endin Čaušević, foto: EPA

Argentinski napadač Carlos Tevez prije godinu dana odlučio je da napusti Bocu Juniors i prihvati ponudu Shanghai Shenhue s kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

Tevez jednostavno nije mogao da odbije bogatu ponudu iz Kine jer je za dvije godine trebao zaraditi čak 80 miliona eura. No, Argentincu se nije baš ostajalo u dalekoj Kini i nakon jedne sezone odlučio je da se vrati u Bocu s kojom je danas zvanično potpisao saradnju.

Međutim, iako je proveo samo jednu sezonu u Kini mora se priznati da je Tevez izvršio jednu od najvećih prevara u svijetu fudbala ikad. Za svoj novi klub igrao je sa 10% mogućnosti i bilo je jasno da mu je glavni cilj bio da zaradi novac i da se "ispali" što prije.

"Izdržao" Tevez nekako jednu godinu u dalekoj Kini u kojoj je zaradio nevjerovatnih 40 miliona eura. Argentinski napadač dogovorio je da dobije dva miliona za svaku utakmicu u kojoj nastupi, te dodatnih osam miliona eura za svaki gol koji postigne za ovaj klub.

Već na početku se pokazalo da nije baš došao da ostavi srce na terenu, a ubrzo su navijači počeli kritikovati skupo plaćeno pojačanje. Tevez je na predstavljanju rekao da nije došao samo da uzme novac i vrati se u Bocu, a godinu dana uradio je upravo to.

Tevez se nalazi na meti mnogih kritičara širom svijeta koji su ga optužili za veliku prevaru. Mnogi se nadaju da će bogati kineski vlasnici konačno shvatiti da se ne trebaju tako rasipati novcem, te da ne mogu na taj način dobiti kvalitet u svojoj ligi. Tevez je iskoristio sve pogodnosti do maksimuma i vratio se u Bocu bogatiji za 40 miliona eura!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije