Prevarih se, nisam znao: Emery otkrio zašto nije doveo Salaha u PSG

Uoči sutrašnje utakmice Liverpoola i Arsenala

Prevarih se, nisam znao: Emery otkrio zašto nije doveo Salaha u PSG

Arsenal sutra očekuje najteži test sezone na Merseysideu.

Topnici putuju na nimalo ohrabrujuće gostovanje kako bi se suočili s Jurgenom Kloppom i Liverpoolom, ekipom koja je ove sezone neporažena i drži čelo Premier lige.

Anfield nije bio sretno lovište za Arsenal budući da još uvijek nisu pobijedili Liverpool od dolaska Kloppa.

Veliki zadatak za Emeryjevu ekipu je ukrotiti opasnost u obliku Mohameda Salaha, koji ima šest golova u posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima.

Salah je jedan gol iza Pierre-Emeric Aubameyanga na ljestvici najboljih strijelaca, a Egipćanin se uzda da može nastaviti seriju budući da je oslabljen defanzivni red Arsenala.

Generalni uspon 26-godišnjaka do nivoa na kojem je sada nije iznenađenje za Emeryja koji čvrsto vjeruje da je Salah trenutno među prvih pet igrača svjetskog nogometa.

Šef Arsenala danas je priznao da je zapravo odbio priliku da ga dovede dok je bio u Paris Saint-Germainu. Emery je rekao na konferenciji za novinare prije utakmice da je pregovarao s Egipćaninom

"Razgovarali smo o mogućnosti dovođenja Salaha u PSG dok je igrao za Romu. Imali smo neke sumnje, a onda je potpisao za Liverpool i te sumnje je opovrgnuo u Liverpoolu.

"Sumnje su se ticale kako on može izvesti nastup za jedan veliki tim. Na primjer kao što je PSG."

"Ali danas vam mogu reći, ako pričamo o pet najboljih igrača na svijetu, jedan od pet je Salah."

Da budemo pošteni prema Emeryju, mnogi ljudi nisu vidjeli Salaha kao nekoga ko bi mogao biti igrač kakav je danas. Mnogi nisu vidjeli izvanredan uspon.

Egipćanin je uživao u uspješnim čarolijama s Fiorentinom i Romom, ali je njegov skok na nivo svjetske klase bio prilično zapanjujući.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom da su Salah, Virgil van Dijk i Alisson Becker sada kralježnica ove Liverpoolove ekipe, teško je vidjeti da neće biti prvaci i okončati svoju trofejnu sušu 2018/19.

No, zamislimo samo kako bi zastrašujuće moćna bila napadačka linija koju bi činili Neymar, Salah i Mbappe da Emery nije imao sumnje oko Egipćanina.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi