Slikao se ispred džamije: Vrijeđao Courtoisa, pa Belgijanac ismijao Liverpool

Konverzacija na instagramu

Slikao se ispred džamije: Vrijeđao Courtoisa, pa Belgijanac ismijao Liverpool

Golman Real Madrida Thibaut Courtois ismijao je Liverpool nakon komentara jednog navijača Redsa na Instagramu.

Courtois je objavio svoju sliku ispred velike džamiji šeika Zayeda u Abu Dhabiju, uz koju je priložio opis "Jedno od najljepših mjesta koje sam posjetio".

Navijač Liverpoola, pod korisničkim imenom futbol_gazer, komentirao je da bivši Chelseajev golman još uvijek ne može zadržati svoju mrežu netaknutom (takozvani clean sheet).

Međutim, Courtois se posljednji nasmijao, jer je odgovorio kako "još uvijek nema Premier ligu" s obzirom na činjenicu da klub s Anfielda nije osvojio titulu od 1990. godine. Tada se englesko prvenstvo još uvijek nije zvalo Premier ligom.

To bi se moglo promijeniti ove sezone, budući da je tim Jurgena Kloppa trenutno prvi sa šest bodova prednosti u odnosuz na prvog pratioca.

Statistika Thibauta Courtoisa

La Liga: 14 nastupa, 18 primljenih golova, šest clean sheetova

Liga prvaka: Tri nastupa, tri primljena gola, dva clean sheetova

Klubsko svjetsko prvenstvo: Dva nastupa, dva primljena gola

Ukupno: 19 nastupa, 23 primljena gola, osam clean sheetova

Courtois je pretrpio neke teške trenutke od dolaska u Real iz Chelsea prošlog ljeta, Belgijanac je primio 18 golova u 14 utakmica La Liga ove sezone.

Međutim, 26-godišnjak koji je svojevremeno dijelio svlačionicu s našim Asmirom Begovićem je kasnije počeo braniti bolje, budući da je sačuvao mrežu netaknutom u posljednje tri utakmice, kada je Real pobijedio Valenciju, Huescu i Rayo Vallecano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim toga, Courtois je bio dio Realove ekipe koja je treću godinu za redom osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo.

Real, koji se nalazi na četvrtom mjestu u La Ligi, vraća se na domaću scenu u sljedeći četvrtak kada će se suočiti s Villarrealom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Izvrsno ste sve ovo logično uvezali.
26 3
Red Bull
clickbait ...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi