Prevljak ponovo blista: Nova dva pogotka za pobjedu Mattersburga

Srušio bečku Austriju

Prevljak ponovo blista: Nova dva pogotka za pobjedu Mattersburga

Mladi bh. napadač Smail Prevljak odigrao je još jednu fantastičnu partiju za Mattersburg.

Nakon što je protekle sedmice postigao dva pogotka i upisao asistenciju, Prevljak je blistao i večeras u meču 23. kola austrijske bundeslige protiv Austrije iz Beča u kojem je njegov tim slavio sa 2:1. 

Prevljak je Mattersburgu donio vodstvo već u trećoj minuti susreta, ali do kraja poluvremena gosti iz Beča su uspjeli izjednačiti golom Venuta, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

U nastavku utakmice fudbaler koji je ponikao u Igmanu iz Konjica uspio je postići još jedan gol, tačnije u 88. minuti, te je tako svom Mattersburgu donio vrijednu pobjedu.

Bivšem mladom reprezentativcu BiH ovo je bio sedmi gol u sezoni, a na svom kontu ima i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti