Prevljak pravi odličan transfer?

Odlazi iz Red Bull Salzburga

Prevljak pravi odličan transfer?

Povremeni reprezentativac naše zemlje Smail Prevljak najvjerovatnije će napustiti Red Bull Salzburg.

Kako ove sezone nije prvi izbor u napadu austrijskog šampiona, sve su glasnije špekulacije o odlasku Prevljaka, i to u Sporting iz Lisabona koji se navodno interesuje za njegove usluge.

Da se nešto 'kuha' potvrdio nam je i sam Prevljak, a u Portugal bi trebao stići kao zamjena za napadača Dosta koji odlazi u Eintracht, s tim je trenutno opcija B budući da je na listi želja i Andre Silva iz Milana.

Prevljak je u Salzburgu već dugi niz godina, ali u posljednje vrijeme nije uspio ozbiljnije da se nametne, ponajviše zbog učestalih povreda, pa se transfer nameće možda i kao najbolje moguće rješenje.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

U prethodnoj sezoni Prevljak je upisao 32 nastupa za Bikove i pritom je postigao 12 pogodaka uz dvije asistencije.

Ukoliko se transfer realizuje, Prevljak neće biti jedini bh. fudbaler u portugalskom šampionu obzirom da je ranije u tamošnji Aves otišao i Adi Mehremić, koji je nekada nosio dres Željezničara. 

Top Komentari

nightcry
ako ostane u Salsburgu on je gotov, jer tamo neče odigrati ni minute pored onog norvežanina koji ima samo nepunih 17 a daje golove kao na traci - več je zabio 6 u samo 3 tekme - a pored ovog vunderkinda imaju još par napadača koji su svi redom ispred Smajila, tako da za njega ove sezone nema mjesta ni na klupi !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi