Prevljak je junak Zmajeva, a oborio je i jedan značajan rekord

Sjajna forma

Prevljak je junak Zmajeva, a oborio je i jedan značajan rekord

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Kazahstan sa 0:2 u utakmici kvalifikacija za SP 2022. godine.

Ovim trijumfom Zmajevi su došli do druge pozicije u grupi tri kola prije kraja.

Junak je bio Smail Prevljak koji je postigao dva pogotka i tako potvrdio sjajnu formu, a pored toga Prevljak je oborio i zanimljiv rekord.

Naš napadač brani boje belgijskog Eupena, a prvi je fudbaler u historiji belgijske Jupiler lige koji je u sedam dana postigao dva gola za klub i dva gola za reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prevljak je u nedjelju donio trijumf Eupenu protiv Genka rezultatom 3:2 sa dva pogotka, a šest dana kasnije postigao je dva gola za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u trijumfu protiv pomenutog Kazahstana.

Inače, Prevljak igra u sjajnoj formi ove sezone, a u tri mjeseca za klub i reprezentaciju postigao je šest golova i upisao četiri asistencije.

Top Komentari

Rajvosa2019
Prevljak danas odlican - samo da ovako nastavi , dodao bi i Stevanovica koji je masina na desnoj strani - jako dobar i zahvalan igrac
12 0
nightcry
Junak dana je Miro Stevanović, a vi pišite šta hoćete !
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi