Prevljak se konačno oporavio od povrede

Uskoro u punom pogonu

Prevljak se konačno oporavio od povrede

Mladi bh. fudbaler Smail Prevljak uspješno se oporavio od teške povrede koljena i uskoro će se pridružiti treninzima svog kluba Red Bull Salzburga.

Ovaj 21-godinjak je u aprilu prošle godine pokidao križne ligamente koljena na utakmici Salzburga i Rapida zbog čega je morao na dugu pauzu.

Mladom napadaču je tada bila predviđena pauza od četiri do šest mjeseci, ali je ona potrajala i duže, pa nema sumnje da se Prevljak zaželio fudbala i da jedva čeka da ponovo zaigra.

Smail Prevljak je za Salzburg odigrao 11 utakmica i postigao je dva pogotka, od čega jedan u Bundesligi, a u prošlosti više vremena je proveo igrajući za Liefering, Salzburgovu filijalu, gdje je na 31 utakmici postigao 22 pogotka uz osam asistencija.

Prevljak je za mladu reprezentaciju BiH debitovao u martu 2015. godine, a sakupio je pet nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi