Prevljak ušao i spasio Salzburg poraza
Bh. fudbaler ne dobija previše prostora za igru, ali je ipak uspio skupiti pet pogodaka u dresu austrijskog prvaka ove sezone

Novi gol bh. fudbalera

Prevljak ušao i spasio Salzburg poraza

M. Šljivak

Bh. fudbaler Smail Prevljak spasio je večeras ekipu Salzburga poraza na gostovanju u Linzu kod LASK-a.

U sjajnom meču viđeno je čak šest golova, a nakon dosta preokreta na kraju je Prevljak u finišu pogodio za konačan rezultat meča od 3:3.

Austrijski prvek je krenuo dobro u meč. Dabbur u 12. minuti sa penala, a zatim i Haidara u 27. minuti donijeli su prednost Salzburgu od 0:2, ali je zatim uslijedio veliki povratak LASK-a.

Do poluvremena su domaći golovima Traunera (30.) i Goigingera (45.) izjednačili na 2:2, da bi u 58. minuti golom Otubanja poveli sa 3:2.

Međutim, Salzburg je na kraju izbjegao poraz. Prevljak je ušao u 73. minuti, a deset minuta kasnije je zabio za konačan rezultat susreta od 3:3.

Bundesliga, 12. kolo:

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

LASK - Salzburg 3:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi