Prevljak zabio, Salzburg u osmini finala ÖFB Kupa

Treći ovosezonski gol

Prevljak zabio, Salzburg u osmini finala ÖFB Kupa

Dž. Mrakić

Večeras je u okviru šesnaestine finala OFB-Samsung kupa odigrano 12 susreta.

Nogometaši Red Bull Salzburga ostvarili su prolazak dalje pobjedom nad Hornom 3:2. Klub našeg Smaila Prevljaka slavio je tek nakon produžetaka, a mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je drugi gol za „Bikove“. Nekadašnji igrač Igmana iz Konjica u 41. minuti pobrinuo se za vodstvo svoje ekipe od 2:1.

U strijelce su se upisivali još Minamino i Soriano kod Salzburga, odnosno Sakaki i Rakowitz kod ekipe Horna.

Inače, ovo je našem mladom reprezentativcu bio treći gol ove sezone, nakon što je postigao golove za Salzburg u austrijskoj Bundesligi protiv bečke Austrije, odnosno za Liefering, kada je zabio protiv LASK-a u drugoj austrijskoj ligi za minimalnu pobjedu od 2:1.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

OFB-Samsung kup, šesnaestina finala:

Horn 2:3 Red Bull Salzburg (Sakaki 8, Rakowitz 85; Minamino 19, Prevljak 41, Soriano 91)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.