Kiks vodećeg, sjajan preokret Salzburga

Austrijska liga, osmo kolo

Kiks vodećeg, sjajan preokret Salzburga

S. Bošković

Red Bull Salzburg preokrenuo je rezultat protiv Grodiga, dok su Austrija i Rapid Beč kiksali.

Altach je priredio iznenađenje i upisao pobjedu od 2:0 nad bečkim Rapidom, a prvo poluvrijeme proteklo je bez postignutih golova. Ipak, u drugom Harrer dovodi domaćim tim u vodstvo u 54. minuti igre, a isti igrač u finišu utakmice postavlja konačnih 2:0.

Admira je pogotkom Schosswendtera sa minimalnih 1:0 bila bolja od Wolfsbergera, dok Austrija Beč na domaćem terenu nije uspjela iskoristiti poraz Rapida. Odigrali su 1:1 sa ekipom Rieda. Holzhauser je razveselio domaće navijače minut prije odlaska na odmor. Bod gostima donio je Trauner u 58. minuti igre. 

Red Bull Salzburg preokrenuo je rezultat protiv Grodiga, a završilo je 4:2. Poveli su gosti sa 2:0 golovima Venuta i autogolom Ulmera u prvih pola sata igre. Ipak, Minamino je u 34. minuti susreta smanjio na 2:1. U drugom dijelu igre Salzburg je krenuo furiozno. Keita je nakon samo šest minuta igre poravnao na 2:2. 

Na naredni gol moralo se čekati 20. minuta, a strijelac je bio ponovno Minamino. Za sigurni pobjedu pobrinuo se Soriano u 75. minuti igre. Bio je precizan sa bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Austrijska liga, osmo kolo:

Altach - Rapid Beč 2:0 (Harrer 54', 88')
Admira - AC Wolfsberger 1:0 (Schosswendter 14')
Austria Beč - Ried 1:1 (Holzhauser 45', Trauner 58')
Red Bull Salzburg - Grodig 4:2 (Minamino 34', 71, Keita 51', Soriano 75', Venuto 19', Ulmer 26')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.