"Prezadovoljan sam u Zvijezdi 09, želim da steknem što više iskustva"

Izdanak škole Crvene Zvezde

"Prezadovoljan sam u Zvijezdi 09, želim da steknem što više iskustva"

S. Mlaćo

Zvijezda 09 ove sezone jedan je od glavnih kandidata za prvo mjesto u Prvoj ligi RS i povratak u Premijer ligu BiH.

Tim iz Etno sela Stanišići na četvrtom je mjestu, a u tim se dobro uklopio mladi Andrija Rajović, izdanak škole FK Crvena Zvezda.

Ovaj 19-godišnjak upisao je sedam nastupa ove sezone.

Andrija, važio si za jednog od najvećih talenata u svojoj generaciji u Crvenoj Zvezdi. Povreda je zaustavila tvoj put?

“Da, nažalost. Imao sam peh, koštalo me dužeg perioda u kojem nisam igrao, ali to je sada prošlost. Činjenica je da je to uticalo na moj tok karijere, ali je činjenica i to da sam se trudio i trenirao, pa se taj period iza mene i ne vidi“, priča Rajović na početku razgovora za SportSport.ba.

Iz Zvezde si otišao u Dansku, no korona je sve poremetila. Kako se igra u Danskoj?

“Iskren da budem, nisam se mnogo zadržao u Danskoj. Dogodila se korona u cijelom svijetu i mnogo toga se poremetilo. Jedino što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da mi je u Danskoj od prvog dana bilo jasno da se dosta više obraća pažnja na trku, nego na igru. Nema mnogo lijepog fudbala koji ljudi vole da vide. Više je borba i trka. Nema mnogo ni tehničara i “majstora“ sa loptom, kao kod nas na Balkanu. Ipak, što se tiče fizičke spreme, mislim da je zahtjevnije igrati u Danskoj“.

Trenutno si u Zvijezdi 09. Kako si zadovoljan?

“Postavili smo visoke ciljeve ove sezone i jurimo ekspresan povratak u Premijer ligu. Imali smo nekoliko loših neočekivanih rezultata na startu, ali vjerujem da je razlog toga veliki broj novih igrača. Treba nam vremena da se uigramo. Sada je sve krenulo pravim putem, te kao što možete vidjeti već devet utakmica ne znamo za poraz".

Kakvi su tvoji planovi. Kako provodiš vrijeme u Etno selu Stanišići, s kim se najviše družiš?

“Prezadovoljan sam načinom na koji su me saigrači primili. Momci su stvarno sjajni i u svlačionici vlada odlična atmosfera. Najviše vremena provodim sa Šujićem, sprijateljili smo se od prvog dana i sada me ne možete vidjeti bez njega“, uz osmijeh kaže mladi nogometaš.

No description available.

Sigurno pratiš i Premijer ligu. Da li nam možeš uporediti Prvu ligu RS i Premijer ligu?

“Mislim da je Prva liga RS odlična za mlade igrače, jer ima prostora za dobijanjem minutaže koja je potrebna za sticanje potrebnog znanja i iskustva. Premijer liga već zahtjeva mnogo trčanja, kvaliteta i znanja“.

Rođen si u Danskoj, te imaš pasoš te zemlje kao i Srbije, te korijene iz Crne Gore. Sutra da možeš birati, za koga bi zaigrao?

“Znate li da me ovo pitaju skoro svaki dan? Žao mi je što ga mnogi koriste kako bi zloupotrijebili moj odgovor i napravili jaz tamo gdje ga nema. Rođen sam u Danskoj, kuća mi je u Srbiji, a igram u Bijeljini. Šta god da kažem neko će pogrešno shvatiti, a stvarno nema prostora za to. Ja sam fudbaler, živim za taj sport i dajem sve od sebe da u njemu uspijem. Znam šta mi je u srcu i u dubini duše naravno znam za koga bih se odlučio, kada bih dobio ponude sa svih strana. Šta će vrijeme donijeti, to ćemo da vidimo. Radujem se igri za reprezentaciju, radim na tome da je budem dostojan toga i sigurno sam da će do poziva doći baš kada bude vrijeme za to“.

Kakvi su tvoji planovi?

“Želim da steknem što više iskustva, da treniram, radim na sebi, te dam 300 posto od sebe. Nikakva viša sila mi tada ne može da stane na put. Ako Bog da, da već naredne sezone zaigram u Premijer ligi“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prošao si školu Crvene Zvezde, sigurno je san istrčati pred prepunu Marakanu?

"Vjerujem da neću pogriješiti ako kažem da je to san svakog mladog igrača. Na meni je da radim na sebi i da treniram, vjerujem da su svi snovi dostižni“, dodao je na kraju razgovora član FK Zvijezde 09 Andrija Rajović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi