Prva pobjeda Rudara, slavila i Zvijezda 09, remi Kozare i Modriče

Prva liga RS

Prva pobjeda Rudara, slavila i Zvijezda 09, remi Kozare i Modriče

Edmir Škorić

U subotu su odigrane utakmice 2. kola Prve lige Republike Srpske.

Donedavni premijerligaš Zvijezda 09 slavio je u Doboju protiv Sloge s 3:1, pa je tako upisao prve bodove nakon što ju je prethodno pregazila Kozara s 4:0 na otvaranju prvenstva.

Kokić, Tojčić i Stjepanović su bili strijelci za tim iz Etno sela Stanišić, dok je Mace prethodno u prvoj minuti doveo Slogu u vodstvo.

Rudar, jedan od glavnih favorita za ulazak u Premijer ligu, savladao je Sutjesku iz Foče s 2:1 nakon preokreta. Bokić je u prvom dijelu donio gostima prednost, ali su Jaćimović u 64. i Rastoka u 83. minuti pogocima preokrenuli sve u korist Prijedorčana.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Leotar je u Brčkom s 1:0 savladao domaće Jedinstvo uz gol Paranosa u 88. minuti. U Lukavici Slavija i Kozarska Dubica odigrali su 1:1, a Ljubić u Prnjavoru s 4:0 nadigrao Tekstilac. Pobjednika nije bilo u derbiju kola između Kozare i Modriče (1:1), dok je bez golova okončan meč Podrinja i Drine u Janji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi