Preziosi: Mogli smo dovesti Lewandowskog i Messija

Predsjednik Genove priznao

Preziosi: Mogli smo dovesti Lewandowskog i Messija

Predsjednik Genove, Enrico Preziosi otkrio je kako je njegova ekipa prije par godina propustila priliku dovede sjajnog napadača Borussije Dortmund, Roberta Lewandowskog.

Slične tvrdnje stigle su nedavno i iz engleskog niželigaša Blackburna, a Preziosi je otišao i korak dalje te je izjavio kako je Genova na svom radaru imala i Barceloninog Lionela Messija.

 

"Operaciju 'Lewandowski' je predvodio moj sin, Fabrizio Preziosi budući da je on pratio igrača i da ga je dovodio u Genovu. Takvo vam je tržište. Neki transferi prođu, neki ne. Htjeli smo čak dovesti Messija prije nekoliko godina tako da više žalimo za njim nego za Lewandowskim", priznao je Preziosi te je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Bili smo na korak od potpisa sa Lewandowskim, ali je na kraju sve propalo. Njegov agent je tražio veliku proviziju. Bilo kako bilo, tri godine su prošle i ne razmišljamo više o tome".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.