Priča kako je Giuseppe Rossi bio na korak od Barcelone

Katalonci se na kraju odlučili za Čileanca

Priča kako je Giuseppe Rossi bio na korak od Barcelone

Endin Čaušević

Italijanski napadač Giuseppe Rossi u svojoj dosadašnjoj karijeri imao je dosta problema sa povredama što ga je spriječilo da ostvari bolju karijeru.

Rossi je odlične partije pružao u dresu Villarreala nakon čega je doživio tešku povredu koljena. Poslije toga prešao je u Fiorentinu gdje se uspio vratiti u pravu formu, ali je ponovo doživio istu povredu.

Italijanski napadač trenutno se nalazi na posudbi u Celti Vigo, ali nema namjeru da se vraća u Fiorentinu. Njegov agent otkrio je da je Rossi prije nekoliko sezona bio na pragu prelaska u Barcelonu.

"Sve smo dogovorili s Barcelonom, svaki detalj je bio jasan i čekali smo samo da odradi ljekarske preglede. Ipak, nešto je krenulo po zlu i zakomplikovalo se zbog čega je ovaj transfer propao. Imao je sjajnu sezonu tada u Villarrealu, ali su se oni tada odlučili za Alexisa Sancheza. Žao nam je jer smo bili baš blizu da se to ostvari", rekao je Gianluca Di Marzio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi