Priča o Menalu i Mandariću nije istinita

Oglasili se iz Olimpije

Priča o Menalu i Mandariću nije istinita

Vodstvo Olimpije reagovalo je nakon posljednjih medijskih napisa vezanih za Luku Menala.

Našem reprezentativcu ističe posudba i sve su prilike da će se vratiti u Dinamo s kojim je inače ugovorom vezan 2023. godine, a pojedini mediji su prenijeli da ga više ne želi ni Milan Mandarić.

Tačnije, citirali su riječi televizijskog komentatora Urbana Laurenčića koje je izrekao tokom derbija između Olimpije i Maribora. On je kazao kako je iz pouzdanih izvora saznao da je Mandarić rekao da u klubu već "ima dovoljno takvih igrača i da slobodno ide u Dinamo", a sada je stigla i reakcija sa Stožica.

Iz Olimpije su zatražili od urednika sportskog programa TV Slovenije da takve informacije demantuje, budući da u njima nema istine, a poručili su i kako je Menalo važan i cijenjen član njihovog tima.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Izjava ne sadrži stvarne činjenice i ozbiljno šteti interesima Olimpije. Predsjednik Mandarić nikada nije odustao od Menala, niti je rekao ono što je komentator utakmice naveo kao izjavu koju je dobio iz 'pouzdanih izvora'. U Olimpiji su zabrinuti zbog upotrebe neprovjerenih informacija od strane javne televizije koje ne koriste nikome, ni fudbalu, ni Olimpiji, a naročito ugledu televizije", stoji u saopštenju.

Ove sezone Menalo je u 28 ligaških utakmica zabio devet pogodaka za Olimpiju i ubilježio šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi