Priča o Sturridgeu i kladionici je luđa nego što mislite: Otkriveni novi detalji spletke!
Napadač Liverpoola je navodno bio upetljan u nevjerovatnu spletku koju su organizovali njegovi rođaci i to sa različitim opkladama!

Rođaci engleskog napadača nasamarili kladionicu, ali...

Priča o Sturridgeu i kladionici je luđa nego što mislite: Otkriveni novi detalji spletke!

Engleski napadač Daniel Sturridge posljednjih dana je u centru pažnje zbog kladioničarskog skandala koji je uzdrmao cijelu Premier ligu.

Kao što je već poznato, FA tereti Sturridgea da se u januaru kladio da će potpisati za West Bromwich Albion, na šta je kvota u tom momentu bila čak 67, ali danas su engleski mediji donijeli nove informacije.

Zapravo, cijela priča o Sturridgeu i klađenju je komplikovanija i luđa nego što ste mislili, jer je očigledno plan da se 'zgrne' novac na kladionici bio dobro razrađen. U klađenju su učestvovali Sturridgeovi rođaci, a napadač Liverpoola se tereti da im je odao informacije o kojim je morao da šuti.

Sturridge je bio blizu prelaska u Inter i koeficijent na taj transfer bio je 2.7. Jedan Sturridgeov rođak je uplatio 10.000 funti na taj transfer (dobitak 27.000), da bi nedugo nakon toga Corriere dello Sport javio da je transfer završen i da se samo čeka zvanična potvrda.

Kladionica u kojoj se Sturridgeov rođak kladio (Paddy Power) brzo je reagovala i smanjila kvotu na njegov transfer u Inter, te istovremeno povećala kvote na sve ostale opcije, naravno i na prelazak u WBA. Koeficijent je tada bio 67, pa je drugi Sturridgeov rođak požurio i uplatio novac na tu opkladu, ali za sada se ne zna o kojoj je sumi riječ. Dakle, Sturridgeovi rođaci su svjesno rizikovali 10.000 funti zarad mnogo većeg dobitka koji je kasnije uslijedio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pred sami kraj januarskog prelaznog roka, Sturridge je potpisao za WBA za koji je odigrao svega šest utakmica, a gotovo godinu dana kasnije izbio je pravi skandal i sada mu prijeti kazna FA.

Engleski savez (FA) je poručio da se o ovoj temi neće oglašavati dok ne bude završena istraga, koja je u toku.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kaznio ih dragi Allah zato što su kockali. :)
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti