Prvi gol Mudryka za Chelsea i to kakav, United pobijedio Arsenal u klasiku

Prvi gol Mudryka za Chelsea i to kakav, United pobijedio Arsenal u klasiku

Edmir Škorić

Engleski klubovi započeli su predsezonske turneje, a Chelsea je u Philadelphiji sa 4:3 pobijedio ekipu Brightona.

Ekipa koja je doživjela značajne promjene ovog ljeta, između ostalih dobila i novog trenera, Mauricija Pochettina, u sjajnom meču bila je bolja od Brightona, koji je prvi došao do vodstva jer je Danny Welbeck u 13. minuti postigao gol.

Chelsea je izjednačio u 19. minuti preko Nkunkua, napadača koji je doveden iz Leipziga. U 65. minuti je Mudryk postigao prvi gol otkako je zimus došao kao veliko pojačanje iz Šahtara.

U 72. minuti Gallagher pogađa za 3:1, a potom i Nicolas Jackson u 77. minuti za 4:1. Jackson je pored gola upisao i dvije asistencije te pokazao da će biti sjajno pojačanje u napadu Plavaca. Joao Pedro i Undav su do kraja ublažili poraz Brightona.

S izuzetkom Oleksandra Zinchenka i Gabriela Jesusa, trener Arsenala Mikel Arteta je započeo engleski obračun na stadionu Metlife u New Jerseyju sa svojom najjačom mogućom momčadi. Tako su startali i nova imena poput Declana Ricea, Kaija Havertza i Jurriena Timbera.

Ipak, ni u tim okolnostima Arsenal nije uspio da pobijedi. Bruno Fernandes i Jadon Sancho pogađali su u 90 minuta za Crvene vragove. Pošto se radilo o egzibiciji, navijačima je priušteno još zabave izvodeći penale, a i tu je United bio uspješniji.

Sada United ide u San Diego kako bi se u utorak susreo s Wrexhamom, dok Arsenal završava svoju američku avanturu utakmicom protiv Barcelone u Los Angelesu u srijedu.

Sinoć je američka publika trebala da uživa u još jednom klasiku, ali je duel Barcelone i Juventusa otkazan zbog stomačnih problema koji su zahvatili ekipu Katalonaca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bravo United
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi