Prije devet godina City doživio najveću blamažu u historiji

Middlesbrough ih ponizio

Prije devet godina City doživio najveću blamažu u historiji

Endin Čaušević

U posljednjih desetak godina Manchester City je izrastao u jedan od najboljih engleskih klubova.

Prije dolaska bogatih vlasnika City je bio prosječan engleski klub, ali je novac imao najveću ulogu u tome da klub s Etihada danas važi za jedan od najboljih u Engleskoj. Građani su se nekada borili za opstanak u Premiershipu, a prije devet godina doživjeli su najveću blamažu u historiji kluba.

Naime, Manchester City danas igra protiv Middlesbrougha u okviru FA kupa, a ovaj klub je među najomraženijima za navijače Cityja. Razlog je poprilično jasan jer je Middlesbrough prije devet godina ponizio City sa 8:1.

City je tada s klupe vodio Sven Goran Eriksson, a to je bio posljednji meč za ovog stručnjaka na klupi ovog kluba. Navodno, igrači su bojkotovali ovaj meč jer su željeli da Eriksson napusti City u čemu su na kraju uspjeli.

Middlesbrough: Schwarzer, Young, Wheater, Riggott, Pogatetz, Boateng, Rochemback, Arca, Downing, Tuncay, Alves.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City: Isaksson, Jihai, Ćorluka, Dunne, Ball, Petrov, Fernandes, Ireland, Garrido, Vassell, Benjani.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi