Prije dvije godine nakon ljekarskih pregleda odustao od dolaska u PSG, a sada potpisao za Monaco
Onyekuru je potpisao petogodišnji ugovor sa Monacom

Novi izazov za mladog igrača

Prije dvije godine nakon ljekarskih pregleda odustao od dolaska u PSG, a sada potpisao za Monaco

S. Pašalić

Monaco je nastavio sa dovođenjem pojačanja za novu sezonu.

Novi igrač kluba iz Kneževine je postao 22-godišnji krilni igrač Henry Onyekuru. Nigerijac je bio igrač Evertona, ali prošlu sezonu proveo na posudbi u Galatasarayu.

Onyekuru je prošle sezone u dresu turskog kluba odigrao 44 utakmice i postigao je 16 golova, a sada je transferu vrijednom 15 miliona eura stigao u Monaco i potpisao je ugovor do 2024. godine.

Prije par mjeseci se pisalo da je Everton navodno sve dogovorio sa Bayernom oko njegovog transfera, ali do njega nikad nije došlo.

Mladi igrač je 2017. godine stigao u Everton za 8 miliona eura iz Eupena nakon što je imao sjajnu sezonu iza sebe u belgijskoj ligi u kojoj je postigao 22 gola.

Ipak, on se nije najbolje snašao u Engleskoj pa je uslijedila i posudba u Galatasaray, a sada je klub iz Liverpoola odlučio i da ga proda.

Zanimljivo je da je 2017. godine Onyekuru prije nego što je stigao u Everton već sve dogovorio sa PSG-om i obavio je ljekarske preglede, ali je na kraju u posljednju tren odustao od potpisa za ovaj klub.

"Sjećam se da je bio petak i da sam obavio ljekarske preglede u PSG-u. Morali smo sačekati ponedjeljak kako bismo potpisali ugovor, a tu je pored mene bio Yuri Berichiche."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Dok sam čekao, razgovarao sam sa prijateljima i pitao sam ih za iskreno mišljenje i oni su mi rekli šta misle o svemu", istakao je danas 21-godišnjak, te je nastavio:

"Nakon prijatelja nazvao sam majku. Rekla mi je kako želi da što više igram i da sam još mlad, da se trebam razvijati na pravi način. Smatrala je da to u Parizu neću dobiti i rekla mi je da će prava šansa doći. Odlučio sam je poslušati i otkazao sam dogovor. Nazvao sam agenta i saopštili smo odluku PSG-u", istakao je Onyekuru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi