Prije nekoliko dana navijači "sahranili" vlastiti klub zbog milijardera iz Singapura

Loša situacija u Valenciji

Prije nekoliko dana navijači "sahranili" vlastiti klub zbog milijardera iz Singapura

E. Škorić

Navijači Valencije su prije tri dana izašli na ulice kako bi iskazali bojkot protiv vlasnika njihovog nogometnog kluba, singapurskog biznismena Petera Lima.

Marca je izvijestila kako je više od 500 navijača "sahranilo" nogometni klub na ulicama Valencije, a najvećeg krivca u svemu vide singapurskog tajkuna koji je momčad s Mestalle, prema njihovom uvjerenju, doveo do propasti.

Navijači su tražili da Lima proda nogometni klub i napusti upravu, nakon što je Valencia sezonu završila na devetom mjestu. Oni su uvjereni da nije sposoban da se bavi nogometom i vodstvom jednog tima, te da je svojim nerazumnim potezima gurnuo Valenciju prema ponoru.

Kriza je uveliko pogodila Valenciju, mnogi igrači neće biti plaćeni, očekuje se potpuni haos u narednom periodu, a za sada niko nema rješenje. Pitanje je hoće li nakon svega Šišmiši opstati i igrati narednu sezonu. Bilo bi zaista tragično da se jedan takav klub ugasi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, singapurski milijarder Lim kupio je Valenciju 2014. godine i izgledalo je kao da kreću neki dani sreće i ponosa, ali iz godine u godinu situacija je bila sve gora.

Top Komentari

jony1919
Dabogda njega sahranili u nekom potoku...
2 0
nije.suplja
Kad moze čelik moze i valensija hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije