Suze legende Valencije obilaze svijet: Želio sam ovdje završiti karijeru, ali nisu mi dali...

Dani Parejo se oprostio od navijača

Suze legende Valencije obilaze svijet: Želio sam ovdje završiti karijeru, ali nisu mi dali...

Dani Parejo jučer je napustio Valenciju i potpisao za Villarreal. Ovaj transfer iznenadio je nogometni svijet, a najviše samog fudbalera koji je ostao u šoku i u suzama se oprostio od voljenog kluba. 

Parejo je član Valencije bio čak devet godina. Za klub je odigrao skoro 400 utakmica, postigao je 63 gola i dodao 62 asistencije. Sve to nije bilo dovoljno Valenciji da ga zadrži iako je imao ugovor do 2022. godine. Klub s Mestalle odlučio je da ga proda Villarrealu u sklupou rekonstrukcije ekipe.

Da stvar bude još gora, o tome nisu samom igraču rekli ni riječ već su samo obavijestili njegovog agenta.

Ovo je zaista nevjerovatan potez ako uzmemo u obzir da Parejo još uvijek nije toliko star (ima 31 godinu), a osim toga iza sebe ima dobru sezonu u kojoj je upisao devet golova i šest asistencija.

Nakon što se transfer desio, šokirani Parejo je zatražio od kluba da se od navijača oprosti govorom sa stadiona Mestalla, ali pošto mu to nije dopušteno odlučio je da oproštajni govor održi putem video linka iz svog stana. Iza mjesta gdje je sjedio na ormariću mogle su se vidjeti brojne uspomene iz Valencije, među kojima je kapitenska traka.

Onda je uslijedio govor koji je dirnuo mnoge, a samog Pareja natjerao na suze.

"Ovaj klub je moj život i želio sam u njemu završiti karijeru, ali nisu mi dali. Uvijek sam govorio da u Valenciji imam dvije kuće, jednu u kojoj živim, a druga je Mestalla. Sada sam ostao bez jednog doma", započeo je on i nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pokušao sam sinu Daniju objasniti da ću sada igrati za drugi klub i da više neću nositi dres Valencije, ali on me ne razumije i blijedo me gleda. Kako bi i shvatio kada on kao i ja zna samo za Valenciju. Pitao me 'Tata, zašto odlaziš iz Valencije, pa ti si oduvijek tu?' Odgovorio sam mu: 'Tako ti je to u nogometu' To je tako tužno".

Španski mediji su nakon ovog kritikovali Valenciju, a prednjačila je Marca koja je Pareju posvetila nekoliko tekstova.

Top Komentari

Stari_trafford
Free transfer nisu ga prodali ,otisao je dzabe ,nisu mu ponudili novi ugovor..
3 2
Salihović23
Misliš rekli su ti da moraš igrat za manje para, nego što ti Villarreal nudi? Jel to? I kao sad cmizdriš, a brineš se ubiti samo za svoju guzicu, takoreći.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi