Prije pet godina je skupljao lopte, a sada će zarađivati 200.000 funti sedmično
Callum Hudson-Odoi kao 13-godišnjak slavi gol sa Samuelom Eto'om

Život piše čudne priče

Prije pet godina je skupljao lopte, a sada će zarađivati 200.000 funti sedmično

A. Čaušević

Rijetki dječaci tokom omladinskih kategorija imaju sreću da sakupljaju lopte na domaćim mečevima voljenog kluba, a zatim i postanu prvotimci.

Društvenim mrežama je počela kružiti nevjerovatna fotografija kako Samuel Eto'o dok je nastupao za Chalesea slavi svoj hat-trick protiv Manchester Uniteda sa tada 13-godišnjim Callumom Hudson-Odijem iz 2014. godine, piše Daily Mail.

Na Fotografiji se vidi kako kamerunski napadač drži ruke sakupljača lopti tokom utakmice igrane na Stamford Bridgeu prije pet godina.

Hudson-Odoi je bio jedan od najtalentovanijih igrača u akademiji Plavaca, a danas ga mnogi vide kao narednu veliku zvijezdu londonskog kluba.

Chelsea je meč s Unitedom dobio rezultatom 3:1, a Eto'o je s Hudson-Odoijem slavio svoj treći gol kojeg je postigao u 49. minuti.

Pet godina kasnije Hudson-Odoi je jedan od najtraženijih mladih igrača svijeta, velika je želja Bayerna, međutim Plavci za sada odolijevaju ponudama iz Bavarske.

Posljednja četiri mjeseca nije igrao zbog povrede ahilove tetive, ali je sve bliže povratku na teren, ali i potpisu novog ugovora vrijednog 200.000 funti sedmično.

Hudson-Odoi je ove sedmice počeo s punim treninzima, a ovaj 18-godišnjak je na dosadašnja 23 meča zabio pet golova i upisao isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije