Nevjerica u Chelseaju: Mlada zvijezda doživjela tešku povredu zbog koje će dugo pauzirati
Odoi je sinoć u 41. minuti morao napustiti teren zbog povrede

Igrač Chelseaja će dugo biti van terena

Nevjerica u Chelseaju: Mlada zvijezda doživjela tešku povredu zbog koje će dugo pauzirati

S. Pašalić

Chelsea je sinoć na Stamford Bridgeu odigrao 2:2 protiv Burnleya i tako propustio veliku priliku da dođe na 3. mjesto na tabeli.

U toj utakmici mlada zvijezda Callum Hudson-Odoi je zbog povrede morao napustiti teren u 41. minuti, a Chelsea je danass dobio jako loše vijesti.

Naime, mladi igrač je pretrpio puknuće Ahilove tetive i propustit će ostatak sezone. Ova povreda dolazi u najgore vrijeme za Odoija koji je u posljednje vrijeme počeo dobijati sve više šansi u prvom timu Chelseaja.

Chelsea se i dalje bori da osigura mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone, a također igraju i polufinale Evropa lige protiv Eintrachta iz Frankfurta.

Ova povreda može biti vrlo nezgodna i nekoliko igrača je imalo istu povredu uključujići Laurenta Koscielnyja, Santija Cazorlu i Davida Beckhama.

Oporavak može trajati jako dugo, čak i do šest mjeseci, a neke statistike u Americi su pokazale da se dvije trećine sportista nikada do kraja ne oporavi od ove povrede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi