Prije Trippiera u Španiji u historiji igralo samo 19 fudbalera iz Engleske

Primera im nije omiljena destinacija

Prije Trippiera u Španiji u historiji igralo samo 19 fudbalera iz Engleske

E. Čaušević

Engleski reprezentativac Kieran Trippier prije nekoliko dana zvanično je postao novi igrač Atletico Madrida.

Trippier je napustio Tottenham i odlučio karijeru nastaviti u Španiji, a njegov transfer u Atletico Madrid iznosio je oko 25 miliona eura. Ovaj 28-godišnjak igra na poziciji desnog beka, te je s madridskim klubom potpisao saradnju na tri godine.

Ipak, nevjerovatno zvuči da je on tek dvadeseti Englez u historiji koji će zaigrati za neki španski klub. Jasno je da je u historiji Engleska dala mnoštvo fantastičnih igrača i zbog toga je nevjerovatno da je prije Trippiera svega njih 19 igralo u Španiji.

Naravno, najzvučnije ime sigurno je David Beckham koji je igrao nekoliko sezona u dresu Real Madrida, dok je dres Barcelone nosio legendarni Gary Lineker koji je za katalonski tim igrao tri godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od poznatijih imena u Realu su igrali još Michel Owen, Steve McManaman, Jonathan Woodgate i Laurie Cuningham. Zaboravljeni Jermaine Pennant igrao je jednu sezonu za Zaragozu, dok je bivši igrač Redsa, Stan Collymore, igrao za Real Oviedo pred kraj karijere.

Ostali engleski igrači koji su nastupali u Šoaniji nisu bili nešto posebno poznati, ali svakako da ih vrijedi spomenuti. To su: Vinny Samways (Sevilla/Las Palmas), Kevin Richardson (Sociedad), Dalian Atkinson (Sociedad), Adrian Heath (Espanyol), Patrick Roberts (Girona), Sammy Lee (Osasuna), Peter Barnes (Betis), Mark Draper (Rayo Vallecano), Charlie L'Anson (Elche), Harry Lowe (Sociedad) i Raphael Meade (Betis).

Promo

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Pa to je odlicno, kod nas u Italiji nije ih igralo desetak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi