Prijelazni rok u Premijer ligi počeo danas, ali klubovi se drže dobro oprobanog recepta

Trajat će do 14. februara

Prijelazni rok u Premijer ligi počeo danas, ali klubovi se drže dobro oprobanog recepta

A. Čaušević

Premijerligaški klubovi od danas zvanično mogu dovoditi igrače koji su pod ugovorom.

Zimski prijelazni rok u BiH je zvanično počeo danas i trajat će do 14. februara, ali s obzirom na finansijske mogućnost teško da će uticati na transfer politiku većine bh. klubova.

Klubovi iz Premijer lige BiH se uglavnom drže dobro oprobanog recepta, odnosno dovođenja igrača sa slobodnim papirima jer još uvijek nisu u stanju izdvojiti određenu sumu za igrače pod ugovorom.

Tako su pojedini premijerligaši do sada uradili odličan posao. Prije svih izdvaja se Zrinjski koji je vratio Nemanju Bilbiju i Miloša Filipovića, posudio golmana iz Dinama Dinku Horkaša te desnog beka Josipa Ćorluku.

U Sarajevu su više bili fokusirani na izbor novog trenera, nego na igrački kadar. Nakon što je za šefa struke postavljen Vinko Marinović, uslijedio je angažman Zinedina Mustedanagića. U narednom periodu je za očekivati nova imena u svlačionici aktuelnog prvaka i lidera na tabeli.

Željezničar je za sada pokrio odlaske. Enes Sipović i Sulejman Krpić su pronašli angažmane u Aziji, a stigli Aleksandar Jovanović i Ivan Lendrić. Zvanična potvrda povratka Aleksandra Kosorića je pitanje dana jer iskusni štoper već trenira s Plavim.

Zimska pauza na Gradskom stadionu u Banja Luci je protekla relativno mirno. Prezadovoljni polusezonom u Borcu će napraviti samo određene korekcije. Za sada su stigli Marin Galić i golman Mladen Kukrika.

Velež je doveo dvojicu veznjaka Omara Pršeša i Samira Radovca te talentovanog napadača Berina Čatić. Problem Feđi Dudiću predstavlja iznenadni kraj karijere Yanija Urdinova, pa će Rođeni morati tražiti novo rješenje za lijevog beka.

Vratila se poznata lica

Tokom pauze se u Premijer ligu vratila i dobro poznata faca - Filip Arežina. Veznjak je potpisao za Tuzla City. Redove ambicizonog tuzlanskog premijerligaša je pojačao i Badara Badji, te iskusni defanzivac Nikola Leković.

U BiH se vrati i Slavko Petrović, srbijanski stručnjak će ponovo sa klupe voditi Radnik. Kod Bijeljinaca praktično nije bilo igračkih promjena te je za sada "ista meta isto odstojanje" kao jesenas.

Ousseini Monpuain, Miloš Nikolić i Aleksandar Mirkov su nova imena u Mladosti. U Doboj Kakanj se vratio i Nemanja Nikolić. Široki Brijeg je angažovao Stjepana Radeljića i Zvonimira Begića, dok se dolaskom na Pecaru povezuje i Marin Glavaš.

Aktivno je bilo i na Tušnju. Sloboda je dovela Harisa Hadjarevića iz Željezničara, u tuzlanski klub je stigao i Elvedin Herić. Na posudbi je i golman Adnan Golubović.

Zvijezda 09 je do sada angažovala Milivoja Lazića i Edina Murgu te Antonija Vidovića. Kao moguće pojačanje tima iz Semberije spominje se i Uzoenyi Christantus Ejike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nekako najviše upitnika je iznad Bilinog polja. Čelik će u nastavak sezone ući s trenerom Umitom Ozanom. Bit će značajnih promjena u igračkom kadru te se još uvijek radi na dolasku pravih pojačanja.

Premijer liga BiH se nastavlja 22. februara, za očekivati je da do tada u svim klubovima bude dolazaka, ali i odlazaka.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi