Prijeti nam izbacivanje iz svih takmičenja?

UEFA i FIFA više nemaju razumijevanja

Prijeti nam izbacivanje iz svih takmičenja?

Adnan Beganović

Predstavnici UEFA-e i FIFA-e, Marcel Benz i Eva Pasqueir, nakon sinoćnjeg sastanka sa članovima Izvršnog odbora FS BiH jutro su održali sastanak i sa članovima Izvršnog odbora FS FBiH.

Sastanak članova Izvršnog odbora FS FBiH i predstavnika FIFA-e i UEFA- održan je jutros u Sarajevu, a izvor blizak FS FBiH za SportSport .ba potvrdio je da su predstavnici FIFA-e i UEFA-e na sastanak došli sa ultimatumom, jedan predsjednik FS BiH.

"FIFA i UEFA, ako je suditi po današnjem sastanku, neće više imati razumijevanja za Bosnu i Hercegovinu. Jednostavno, oni zahtjevaju da se na narednoj skupštini koja će biti organizovana u avgustu promjeni Statut, odnosno traže da naš Savez ima jednog predsjednika i dva podpredsjednika, koji bi na tim funkcijama mogli biti najduže osam godina, odnosno dva mandata. Ljudi jednostavno ne mogu da shvate da smo mi jedini Savez koji ima tri predsjednika i od nas imaju punu podršku da svoje odluke do kraja sprovedu. Ukoliko na već spomenutoj skupštini ne usvojimo novi Statut, sigurno će nam uslijediti bolne sankcije, odnosno suspenzija klubova i reprezentacije iz svih evropskih i svjetskih takmičenja", rekao nam je jedan od članova Izvršnog odbora FS FBiH.

Podsjetimo, u ovim momentima predstavnici FIFA-e i UEFA-e nalaze se na sastanku sa čelnim ljudima FS RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.