Prijetnje smrću fudbalerima koji su promašili penale
Foto: EPA

Bacca i Uribe u teškoj situaciji

Prijetnje smrću fudbalerima koji su promašili penale

Midhat Šljivak

Kolumbijski fudbaleri Carlos Bacca i Mateus Uribe dobili su prijetnje smrću nakon što su promašili penale protiv Engleske u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Nakon izgubljene utakmice bilo je očekivano da će doći do prijetnji Bacci i Uribeu, a to se ispostavilo i kao tačno jer su nakon meča stizale brojne prijetnje.

Jasno su im poručili da se "ne vraćaju kući" jer bi mogli izgubiti život. Također, pojedine poruke poručuju da izvrše samobuistvo i podsjećaju na smrt Andresa Escobara koji je 1994. godine ubijen zbog autogola protiv SAD-a.

Ove prijetnje svakako treba shvatiti ozbiljno. Kolumbijska policija je najavila istragu protiv osoba koje su uputile prijetnje, ali ništa ne može vratiti sinoćnji meč u kojem je ova selekcija jednostavno imala manje sreće od Engleza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bacca i Uribe će posebno pamtiti 3. juli i njihova imena će ostati upamćena kao tragičari jedne generacije.

Top Komentari

Babo
Divlji narod...
7 1
protiv modernog fudbala
ovo postalo hit da se prijeti smrcu kad neko promasi penal..svasta
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi