Principi ispred svega: Komentator odbio da radi utakmice PSG-a

Ne želi da bude dio historije

Principi ispred svega: Komentator odbio da radi utakmice PSG-a

M. Šljivak

Francuski prvak PSG prošao je u polufinale Lige prvaka.

U utakmici za infarkt Sveci su sa dva gola u nadoknadi vremena pobijedili Atalantu (2:1) i nakon 25 godina su ostvarili plasman među četiri najbolja tima Evrope.

Međutim, ne sviđa se svima njihov uspjeh. Komentator RMC-a Eric Di Meco zatražio je od rukovodstva da ne komentariše utakmicu finala ako se tamo nađe PSG.

To se nije dopalo čelnicima ove TV kuće. Odlučili su da sklone Di Meca do kraja sezone, a pod upitnikom je njegov nastava saradnje sa ovom stanicom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Di Meco je kao igrač sa Marseilleom 1993. godine osvojio naslov najboljeg na Starom kontinetnu. Očigledno da nije preveliki ljubitelj velikih rivala i to ga je koštalo posla.

Umjesto njega u komentatorsku kabinu uskočit će Jerome Rothen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije