Prkosio težoj povredi da pomogne bordo timu

Berberović odbio izaći iz igre unatoč povredi

Prkosio težoj povredi da pomogne bordo timu

Edmir Škorić

Iskusni defanzivac FK Sarajevo, Džemal Berberović, neće moći na zasluženi odmor iako je kraj sezone.

Ovaj odbrambeni igrač bordo tima je, naime, zadobio jedan nezgodan i snažan udarac u predjelu rebara već u 15. minuti nedjeljnog susreta između Sarajeva i Olimpica (1:3).

Unatoč preporuci ljekara da napusti igru, Berbarović je odbio izaći i želio je na sve načine da pomogne svojoj ekipi u posljednjem kolu Premijer lige BiH.

Uspio je da izgura do 70. minute, nakon čega je zamijenjen, a upravo u posljednjih 20 minuta utakmice bordo tim je primio dva gola i doživio je poraz od manjeg gradskog rivala s Otoke.

Berberović je nakon utakmice obavio lijeničke preglede, te je i danas na pretragama, budući da je riječ o nešto težoj povredi. Nije mogao ni trenirati, a njegov primjer trebali bi da slijede i ostali igrači Sarajeva.

S toliko godina na leđima, ponio se kao pravi profesionalac i pokazao koliko mu je važan dres kojeg nosi. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, iz FK Sarajevo su nam potvrdili navode o Berberovićevom zdravstvenom stanju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi