Prljača: Moramo svi biti kao tim, ako želimo do tri boda u Gabeli
Zeničani bez prava na kiks u Gabeli

Trener Čelika za SportSport.ba

Prljača: Moramo svi biti kao tim, ako želimo do tri boda u Gabeli

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju gostuju u Gabeli, gdje protiv domaćeg GOŠK-a pokušati osvojiti tri boda, te ostati u utrci za opstanak u Premijer ligi. Zeničanima je imperativ pobjeda, ali sigurno da neće lako doći do nje, bez maksimalnog angažmana svih igrača od prve do zadnje minute.

Pripreme za Gabelu krenule su već nakon utakmice protiv Borca, a sutra ekipa putuje u Međugorje, gdje će odraditi jedan trening, te u karantinu dočekati nedjeljni duel. Strateg crno-crveni Edin Prljača, svjestan je važnosti naredne utakmice, ali vjeruje u svoje igrače, te se nada velikoj podršci navijača. Za SportSport.ba najavio je možda i odlučujuću utakmicu za Čelik u ovoj sezoni.

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica, ali naši rezultati u Ligi za opstanak nam daju za pravo, da se ne trebamo nikoga bojati. Moramo biti optimisti, te pokušati svi zajedno uz maksimum svih u i oko kluba doći do pozitivnog rezultata u Gabeli, a to je za nas pobjeda, koja nas ostavlja u daljoj igri za opstanak", kaže Prljača.

U posljednje vrijeme odaslano je dosta negativnih komentara iz tabora GOŠK-a kada je u pitanju naredni duel

"To dokazuje njihov karakter, ali mi se ne želimo baviti drugim stvarima osim igre na terenu. Siguran sam da će zbog toga svega, igrači dati i više od maksimuma u nedjelju. GOŠK je kvalitetan protivnik, dobro igraju u proljetnom dijelu prvenstva, respektujemo ih, ali već smo ih pobjeđivali, tako da se nadam da će tako biti i u Gabeli", nada se trener Zeničana.

Spremni su za sve manevre i pritiske koje ih očekuju u Gabeli

"GOŠK je kvalitetan u prekidima, ali u posljednjoj utakmici protiv Slobode, postigli su dva gola iz igre, tako da se treba obratiti pažnja na sve segmente igre. Mi iz prekida nismo primili nijedan gol, ali moramo svesti greške u Gabeli na minimum, ako želimo osvojiti tri boda.Tim je bitan, moramo svi biti ko jedan, a kao takvi možemo pobijediti svaku ekipu", ističe Prljača.

Nije se još odlučio za sastav koji će istrčati u nedjelju sigurno pred velikim brojem navijača iz Zenice

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo još jedan trening u Međugorju, nakon čega ću se odlučiti za početnu postavu. Nema Salčinovića, Mehića i Markovića, ali u konkurenciji je Kouadio, koji je spreman da uskoči ako bude potrebe za to. Navijači će svakako biti dodatni vjetar u leđa za nas, nadam se da ćemo opravdati njihovo povjerenje i na kraju zajedno slaviti pobjedu", kazao je Prljača.

Vjerovatni sastav Čelika: Dujković, Livančić, Pandža, Karamatić, Bevab, Šišić, Okoli, Anđušić, Đelmić, Celik i Nikolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radobolja
Druga liga mutevelije.Dosta vas je vise.Dojadili ste i Bogu i narodu sa svojim lopovlucima.
4 6
Emir K Hasin
Malo sam danas razgovarao sa igracima.Atmosfera je nikakva i mislim da su se vec predali.Na zalost.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi