Problemi između Lewandowskog i Bayerna
(Foto. EPA)

Ne mogu da se dogovore

Problemi između Lewandowskog i Bayerna

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski i rukovodstvo minhenskog Bayerna naišli su na prepreku pri potpisivanju novog ugovora.

Poljski napadač ugovorom za bavarskog velikana vezan je do 2021. godine, ali mu je klub ponudio novi ugovor koji je godinu dana duži od aktuelnog.

Međutim, 30-godišnji fudbaler želi duži ugovor sa minhenskim timom. Nema namjeru da produžava saradnju za samo jednu dodatnu godinu i sada je došlo do problema u pregovorima.

Kicker navodi da takvu poziciju pokušavaju iskoristiti dva tima. To su PSG i Manchester United, koji su spremni da ispune sve želje iskusnom napadaču i da ga dovedu u svoje redove.

Pored ovih ekipa prethodnih dana poljski napadač se povezivao sa Chelseajem, kojem je hitno potreban napadač.

Međutim, činjenica da zbog zabrane ne mogu dovoditi nove fudbalere, zatvorila je vrata ovog transfera i ako bude odlazio Lewandowski će tražiti druge opcije.

Bit će svakako interesantno vidjeti šta će se na kraju desiti u ovom slučaju, jer sigurno da ni Bayern neće tako lako odustati od svog najboljeg strijelca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewa je već pet godina član bavarskog velikana. Osvojio je apsolutno sve sa ovim klubom, a iako se često povezivao sa odlaskom, on je i dalje član Bayerna.

Ove sezone Lewandowski ponovo igra veoma dobro. Odigrao je ukupno 45 utakmica, a postigao je čak 38 golova i upisao je 13 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi