Brazzo zamjenu za Kovača našao u Njemačkoj?!
Foto: EPA

Ništa od Tuchela, Ten Haga...

Brazzo zamjenu za Kovača našao u Njemačkoj?!

Njemački velikan Bayern bi, sudeći prema onome što pišu njemački mediji, u narednu sezonu mogao ući s novim trenerom.

Šanse da ostane Niko Kovač (47) su navodno minimalne i u slučaju da osvoji duplu krunu, jer navodno između Bayernovih čelnika raste uvjerenje da je klubu potreban trener s jasnom filozofijom i taktičkom finesom, a kandidata je iz dana u dan sve više.

Sa Bayernom su se u vezu najprije dovodili Thomas Tuchel i Erik ten Tag, ali nakon što su obojica se zahvalila na ponudi i poručila da žele nastaviti sa svojim aktuelnim klubovima, u bavarskom klubu su se okrenuli novim rješenjima.

Opcije su Arsene Wenger, zatim Mark van Bommel, dok se kao najizvjesnije rješenje pominje hvaljeni trener Ralf Rangnick koji će na kraju sezone nakon jedne godine napustiti RB Leipzig, na čijoj klupi će ga zamijeniti Hoffenheimov Julian Nagelsmann.

Rangnick je Bayernova želja još od ranije. Vodstvo kluba mu je prije dvije godine nudilo direktorsku funkciju, ali kako se predugo mislio, povjerenje je na kraju ukazano našem Hasanu Salihamidžiću.

Cijeli dosadašnju trenersku karijeru 60-godišnji Rangnick je proveo u Njemačkoj, gdje je, između ostalog, pored RB Leipziga vodio još Schalke, Hoffenheim, Hannover, Stuttgart, Reutlingen... Također radio je i kao sportski direktor u Leipzigu, te Salzburgu.

Šta će od cijele priče i biti i je li Rangnick spreman da preuzme Bayern, kako tvrdi Bild, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi