Problemi za Juventus: Marchisio van stroja
Foto: EPA

Iskusnog veznjaka muči povreda koljena

Problemi za Juventus: Marchisio van stroja

Iz Juventusa su potvrdili da će Claudio Marchisio morati pauzirati najmanje mjesec dana zbog povrede koljena.

U izjavi na zvaničnoj stranici Juventusa stoji da je Marchisio povrijedio lijevo koljeno, upravo ono koje je, nešto ranije, operisano zbog povrede prednjih križnih ligamenata.

Marchisio je zbog te povrede morao propustiti prošlogodišnje Evropsko prvenstvo, kao i veći dio protekle sezone.

"Nakon problema s njegovim lijevim koljenom, koje je bilo podvrgnuto operaciji 2016. godine, Claudio Marchisio, je u pratnji klupskog doktora bio podvrgnut pregledima u Barceloni koje je proveo dr. Cugat...Tada je utvrđeno da on mora proći kroz specifične terapije i poraditi na ojačavanju mišića...Zbog toga će on biti nedostupan tri ili četiri sedmice", saopšteno je iz Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marchisio nije nastupio ni na utakmici italijanskog Superkupa protiv Lazija, a u zadnje vrijeme su se pojavile špekulacije da bi mogao preći u Milan i tamo se pridružiti svom dojučerašnjem saigraču iz Stare dame, Bonucciju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi